Ren konturtegning

Ren konturtegning er en utfordrende øvelse. Hensikten er å øve opp evnen til å konsentrere seg om modellen og mindre om tegningen. Med ren konturtegning skal du ikke se på tegningen i det hele tatt. Ha hele tiden øynene festet til modellen og begynn å skjære ut formens omriss med øynene samtidig som du beveger tegneredskapet med samme bevegelse på papiret. Ikke bli fristet til å se på tegningen. Dersom omrisset er tegnet ferdig, og du har mer tid til overs, tegner du inn kantene på bitene som ellers finnes på modellen. Se for deg at det er et puslespill der bitene følger kantene på de ulike elementene som tilsammen danner modellen.

Denne teknikken kan brukes i korte perioder på et par minutter, og du kan siden øve deg på å øke lengden på tegneøktene. Kanskje tegner du slik et helt kvarter når du har øvet deg en stund!? Bruk stoppeklokke slik at du ikke selv fokuserer på tiden.

Det kan være frustrerende å se de første resultatene. Det hele kan se ut som en mislykket tegning. Men husk hensikten!

kroki-28Etter timer med øvelse vil du lettere få til å plassere strekene der de hører hjemme, og bonusen er klar; Du har øvet evnen til å se!

kroki-25Magne

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *