Om krokitegning

Krokitegning, croquis, hurtigskisse. Kjært barn har mange navn.

Det er både utfordrende og morsomt å tegne hurtigskisser av mennesker, og det virker veldig utviklende på tegneferdighetene. Ofte vil en nybegynner binde seg og pirke mye. Viskelæret lager ofte hull i tegningen!

Kroki er frigjørende. Du har ikke tid til detaljer. Du blir tvunget til å se det store bildet, de store flatene, de store linjene og å tegne det djervt og hurtig. For mange mennesker kan dette virke frigjørende også på det personlige planet! Det er ren bonus.

Krokitegninger skal i utgangspunktet være unnagjort på noen få minutter. Dersom du ikke har et helt spesielt naturtalent, tar det mange timers øvelse for å få til tegninger som virker levende. Men sånn er det vel med alt!? Man får velge hva man skal gå inn i!

Lykke til!

kroki-17

To bøker er mine klare inspirasjonskilder:

Betty Edwards; Å tegne er å se.

Kimon Nicolaïdes; Den naturlige måten å tegne på.

Betty Edwards sin bok kan gi en del aha-opplevelser ganske hurtig, og det kan være motiverende å få hurtig framgang. Nicolaïdes bok går mye mer i dybden og krever mer av den lærende. Han mener at man ikke skal tenke og tegne overflatisk. Han sier at om du skal du tegne en appelsin, skal du både kjenne på den, lukte og smake på den. Du skal ta den inne med alle sansene, ikke bare øynene.

Jeg liker Nicolaïdes!

Magne

 

 

 

 

Jeg har plassert min blogg i Kristiansandnorske bloggkart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *