Jomfruelig

Med dette begynner et nytt kapittel. Her er første utdrag fra min skisseblokk. Med den som verktøy vil jeg gå rundt og lete etter motiver. Fotoapparatet blir også med for filming og for å ta detaljbilder. Kanskje noen av skissene vil egne seg som utgangspunkt for mer utførlige malerier.

oygardstjonn002-2

4. mai. Litt vest for Øygardstjønn. En fantastisk vakker vårdag. Sen og kald vår i år. Derfor er hvitveisen ennå på sitt vakreste, og løvet er jomfruelig.

Tenk å få avspasering på en dag som denne! Har funnet en liten bortgjemt dal – ny for meg.

oygardstjonn004-5

oygardstjonn004-4Nyutsprungen rogn, og humlesurr i blåbærlyngen. Fosser og vannfall fra flere kanter. Jeg fant boligen til et spettmeispar i en stor osp. De likte meg ikke!

Det er så mange motiver her (humlesurr bak øret) at det er til å bli sliten av!

Oppdaget to sangfugler som svirret som bøksangere. Fikk det bekreftet ved noen strofer litt senere hen. Det ser ut til at jeg har funnet enda en liten flik av paradis!

 

Magne

One Comment:

 1. Hei!
  Så fint å finne en side hvor jeg kan lære mer om akvarell.

  Jeg har selv malt veldig løst med det, men ønsker å få til mer realistiske bilder. Synes fargene fort blir enten veldig klare eller for gjørmete. Som at de ofte lever sitt eget liv.

  Jeg har lest mye og sett bilder av Beatrix Potter. Og det står akvarell på nesten alt hun lagde, og mye av hennes kunst var svært realistisk. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å få det til.. som du selv skriver er det vanskelig å male realistisk med akvarell. Se f.eks på hennes illustrasjoner av sopp. Det skal være akvarell.

  Hadde hun bare ett talent for det, eller kan det være hun brukte noe annet i tillegg? Det står alltid «watercolour » eller «pen and inc»..

  Fine bilder du lager og jeg strekker meg mot å kunne male slik. Så jeg kan skisse enkelt uten å bruke for mye vann og ødelegge bildet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *