Leirplass – Campground

(Norwegian text about my new campground)

Utsikten innenfra. Her skal det være mulig å få noen gode og rolige stunder. – View inside out of the tent

Teltplassen begynner å bli ferdig installert. Inni står en feltseng klar med liggeunderlag og reinskinn. I en boks ligger lamper og sovepose. Stormkjøkken er også på plass. Jeg må ha en tur til for å stramme opp teltet med noen ekstra lange snorer slik at ikke snøen tynger teltet om det skulle komme et snøfall eller to.

Vannet som teltet ligger ved er langt og smalt – mellom 50 og 120 meter i bredde og strekker seg ca 800 meter i øst-vest-retning. Teltåpningen vender mot vestenden av vannet, sett nordfra. Alt i alt skulle dette borge for mange gode timer med rekreasjon denne vinteren og våren. I en hektisk lærerhverdag, kan det være godt å trekke seg litt tilbake innimellom.

Lunt plassert – A sheltered place

Likevel er roen og freden her bare et delpoeng. Jeg elsker å fotografere, tegne og studere alt som finnes av liv og landskap i naturen, og denne plassen kan se ut til å være et virkelig blinkskudd!

Vinterlige opplevelser står i kø. Her kan jeg møte elg, rådyr, rev og kanskje hjort. Jeg har foringsplass og kan vente besøk av tretåspett, granmeis, svartmeis, toppmeis, blåmeis, kjøttmeis, fuglekonge, trekryper og spettmeis. Mens jeg satt i teltåpningen hørte jeg både ravn og nøtteskrike. Og toppen av det hele; Her er gryende tiurspill!

I neste uke meldes det om gnistrende kulde, og etter mildværet som har vært den siste tiden, kan jeg glatt gå lange distanser uten annet på beina enn fjellstøvler.

Jeg synes jeg har vært usedvanlig heldig!

Magne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *