Akvarell på hjemmelaget Clayboard

Her kan du finne oppskriften på å lage Clayboard, men hvordan er plata å male på?

Detaljarbeid. Dette utsnittet er ca 10 cm x 8 cm stort. I første omgang ble jeg ganske skuffet over de små porene som åpnet seg i overflata etter første påstrykning av vann, men jeg ser nå at det gir uttrykket et mer levende preg.

Det er svært enkelt å legge strøk over hverandre uten at de blander seg for mye. Det mørke feltet er malt med paynes gray over det gule og okergule underlaget. Jeg har i etterkant vætet det opp igjen og skrubbet litt på det, og det er dette som skaper den fine teksturen.

Nebbformen er først malt ganske presist, men har fått noen fargeoverstrykninger, som for eksempel den gule delen over undernebbet.

clayboard-akvarel-2-of-3

Neste utsnitt er enda nærmere fotografert. Utsnittet er 5 cm x 4 cm og du ser strekene etter sandpapiret sammen med porene. Her er det mange muligheter til å skrape og lage strukturer i flata. Med kniv, slipepapir eller stålull kan lys hentes opp på tidligere malte flater.

Burnt orange er dryppet ned på en våt flate, og til høyre ser du en relativt tørr og bred penselpåstrykning. Etter at dette har tørket, er det lagt over en vått-i-vått Phtalo blue lasur uten at undermalingen har gått i stykker.

clayboard-akvarel-3-of-3

Her er et utsnitt på 10 cm x 8 cm der det er lettere å se hvordan de ulike lagene reagerer med hverandre.

clayboard-akvarel-1-of-3

Den største utfordringen så langt, synes å være å få til større områder med rene, rolige fargefelt. Det kan for eksempel være utfordrende å få til en typisk klar blå himmel. Dette er det verdt å teste ut videre.

Detaljarbeid og ekspressive uttrykk virker meget lovende!

Magne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *