Melankoli

untitled-6

Akvarell 9×9 cm – «Høst»

Naturen er så ufattelig vakker. Farger og former formelig spruter mot deg dersom du har sansene åpne ute i skog og mark.

På overflaten er det bare pur glede og fryd.

Men under det hele gnager livshjulet sakte men sikkert. Liv og død er to sider av samme sak. Vi kan ikke se for oss døden dersom det ikke var for vår forestilling om livet – og vise versa.

Døden er ikke bare livets motsats, den er også livets forutsetning. Uten døden ville alt bare hopet seg opp i et ufattelig kaos. Ved døden reorganiseres stoffene til nytt liv.

Om høsten blir denne dobbeltheten så tydelig. Som alt annet skal også vi dø. Det er så vanskelig å ta inn over seg. Vi arbeider og kaver – strever og sliter – og håper at det i alle fall blir et minne om oss – et ekko tilbake.

Å spise – å bli spist.

Magne

2 Comments:

 1. Hei. Likte dette bildet veldig godt. Kan du fortelle hvordan du gikk fram for å lage det/få fram de klare linjene mellom blått og gult? Begynte du med det blå(vått på tørt), eller er det enklest å starte med den lyse delene(vått i vått)?

  • Hei igjen.
   Jeg har det litt hektisk dette året, så det er litt lite aktivitet på bildeskolen nå. Får prøve å lage en video på det når jeg får tid en gang.
   Kort fortalt:
   Først lyst vått i vått med farger som ikke binder seg så lett til papiret (siden noen av feltene skal lysnes igjen) Videre løfter jeg opp farger, når dette er tørket ,fra de områdene som jeg ønsker å påføre klare sterke og annerledes farger (enn det som er på underlaget.) Deretter maling på tørt underlag av de skarpere fargene. Noen av de skarpe nye fargene er malt vått i vått etter at felt er påført vann på klart avgrensede områder. Ingen tape eller film eller masking-fluid her, altså.

   Her kan du se hvordan du tester hvilke farger som fester seg til papiret og hvilke som kan løftes opp igjen, samt hvordan løftingen foregår: https://bildeskolen.no/fargetesting/

   Vennlig hilsen Magne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *