Lightroom

Denne helga her jeg besøk av leder av Biofoto Norge, Jostein Øksne. Han bor hos meg mens han holder kurs i lightroom på mitt arbeidssted. En hyggelig kar som det viser seg at jeg har mange felles interesser med. kanskje det blir en liten fototur i kveldinga? Her ser du han i aksjon med kursdag nummer 1.

This weekend I am having Jostein Øksne, chairman of Biofoto Norge, as my guest. He is having a Lightroom-course, where I work as a teacher, in my own classroom. He is a nice fellow, and we haven’t had any problem with conversation 🙂 Perhaps we will go photographing this evening.

Here he is in action, and tomorrow I will be his student myself!

Regards Magne

Jostein Øksne

2 Comments:

 1. Er det programmet Lightroom så vanskeleg at ein lyt gå på kurs for å bruke det??? Eg bruker en eldre utgave av photoshop og syns det er greitt.:-)
  Vennlig hilsen

  • Hei. Lightroom fungerer litt annerledes enn photoshop, samtidig som det også har en del av de samme redigeringsmulighetene. Lightroom er først og fremst et katalogiseringsverktøy for de stor mengder bilder fotografer kan komme til å lagre på maskinen sin slik at ikke alt blir kaos. I tillegg til dette kan du også redigere en god del på bildene, faktisk så mye at du vil komme til å bruke photoshop mye mindre i det daglige arbeidet. Siden det er et adobeprogram, snakker det selvsagt godt sammen med photoshop, og de to programmene utfyller hverandre.
   Selv bruker jeg et annet program, MediaPro sammen med Capture One, til å løse de samme oppgavene. Jeg fikk være med på kurset i lightroom og kunne bruke det jeg lærte der rett inn i mine program.
   Det er vel ellers ulikt hvor mye kurs den enkelte trenger, for mye ligger greit forklart på YouTube, så klart!
   Vennlig hilsen Magne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *