Etterlengtet tur – Getting out again

Ned på kne for å finne motiver

Endelig ble det en god skogstur på meg igjen. Klokka sto til ringing 0540 idag. Er det mange som ordner seg sånn på en søndag morgen? Det var en luke i en regnværsperiode i dag med sol noen timer fra morgenen av.

Da jeg hadde kommet meg et stykke innover i skauen, lenge før det var ordentlig lys, kom en grevling byksende mot meg. Det er høye fjell med store kampesteiner og blokker i liene der, så det er perfekt for disse dyrene. Nok av huler og hulrom å gjemme seg i. Grevlingen oppdager meg og blir redd og skjener litt unna. Nysgjerrig er den likevel, for etter en liten stund ser jeg den stikke snuten fram for å følge med på tobeiningen. Det er altfor mørkt til å tenke fotografering, så jeg står bare og følger med. Fin opplevelse.

Jeg trasker videre oppover i lia og stopper for å lytte til noen grynt litt lenger oppe. Er det en elg som har oppdaget meg? Spenningen stiger. Jeg har nemlig tenkt meg å finne en plass i kanten av ei myr, sitte der litt og følge med. Vindretningen er bra, så alle muligheter ligger åpne.

Denne forventningen om sterke opplevelser og kanskje også å få festet dem på minnebrikka, er noe av drivkraften bak disse turene. Vil en tur uten dette være mislykka? Jeg må gå litt i meg selv for å passe på at det ikke bare skal handle om trofe-jakt. Med en intens lærerjobb, er det å være aleine ute i skogen uansett en suveren måte å hente seg inn igjen på. Det var ingen større dyr å se da jeg kom fram til myra, så det bar videre innover i skauen. Ingen ordentlige stier her, bare dyretråkk og totalt overgrodde kjerreveier fra en tid da denne skauen ble kultivert. Nå er det urskog.

Når verken loff eller kneip er å oppdrive, får det holde med barkebrød!

Kaffepausen smaker godt på toppen av en rund topp, et lite fjell, med flott utsikt over større myrområder. I vest gjør ei bikkje uavlatelig, og jeg tenker at kanskje om den har fått los, så vil elgen bli jaga mot utsiktspunktet der jeg sitter. Elgjakta er i gang, og vi som ferdes i disse skogene har ulike hensikter. Det ble ingen elgbilder.

Jeg begynner å bli litt stressa når jeg tenker på at jeg denne gangen har litt lett oppakking for uvær. Jeg vet at regnet er i anmarsj. Det er en ganske strabasiøs tur mot bilen igjen, så jeg må ikke ha for dårlig tid. Ergerlig er det da at jeg akkurat denne gangen skal komme over både gjerdesmett og vintererle, som begge er artige fotomotiv, uten å ha ro på meg til å jobbe med dem. Jeg må bearbeide meg selv litt igjen og minne meg på at det kommer flere muligheter.

"Smuler"

I det jeg nærmer meg der jeg har parkert bilen, slipper stresset noe. Nå har jeg været under kontroll og kan senke skuldrene litt. Jeg blir var en avkutta grein i grøftekanten og stopper opp. Bever?! Jeg kan ikke la være å bruke litt tid på dette, og undersøker skauen i nærheten. Ny dam på gang! Men litt sørgelig likevel, for plasseringen er håpløs. Dette er akkurat ved et område der en bonde arbeider med ved, og en dam der vil ikke tolereres.

Mange timer ute uten fotografering av noe slag! Jeg bestemmer meg for å dokumentere beverens arbeid, og så finner jeg en og annen artig mosedott…

Magne

Long trip this sunday morning. Lots of experiences, but few pictures. Great to get out anyway!

Magne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *