Fjerne farge ved Gum Arabicum

lifting (1 of 1)Jeg har her valgt to «triks» for å oppnå å kunne løfte av farger etter at de er malt på. De tre øverste bildene er først overstrøket med koboltblå utvannet farge med en dråpe akrylmedium innblandet. Det har jeg også gjort i den øverste delen av de tre nederste bildene i en bølgebevegelse. Etter at fargene er tørre, har jeg malt over de fem fargerike med et tynt lag av utvannet gummi arabicum og det har fått tid til å tørke. I neste steg la jeg en grønn lasur over hele kvadratene i de fem fargerike rutene, og jeg lot dette også tørke. Ved hjelp av vann kunne jeg løfte ut farge for å få fram det blå i himmelen og lyse områder i bunnene. Deretter ble bunnene malt med nye strøk i nye farger og negative felt er fylt inn her og der.

Ved å vite hvordan de enkelte pigmentene oppfører seg og kunne overstyre dette ved «triks», vil du kunne ha stor kontroll i et flyktig medium.

Magne

2 Comments:

 1. Hei Magne,
  Kom over din innføring i akvarellmaling ved en tilfeldighet og lurer på:
  Gir du kurs for voksne ?
  I fall så, når og hvor ?
  Jeg er pensjonert arkitekt og ønsker andre utfordringer enn rette harde linjer.
  Fint om hører fra deg.
  Hilsen Per Walstad, M: 4162 7730

  • Hei.
   Beklager ekstremt sent svar. Jeg oppdaget forespørselen din ført nå. Det siste året har jeg vært opptatt med å skrive masteroppgave, så det har vært lite fokus på bildeskolen. Er på vei inn i ny jobb til høsten på Universitetet i Agder på kunstfag, så har ikke hatt så mye tid til å tenke på kursing. kanskje det er noe å tenke på?!
   Vennlig hilsen Magne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *