Blandingsteknikk – Digitalt og fysisk

01-stampen_01DSC_000102-stampen_02DSC_0002Det hele starter gjerne med en tegning. Når blyanten løper over arket, er alt mulig. En badestamp. Hvordan skal den se ut?

Stampen bygges deretter i leire og råbrennes for at den skal bli bestandig nok til å tåle både malingstrøk, vannsøl og stadig flytting.

En vakker sommerdag passer godt til å sitte på verandaen og bygge skulptur. De to figurene får først et skjelett av ståltråd. Det vil gjøre det lettere å bygge naturlig tynne kropper. Selve kroppene formes med plastilina. Det gir meg mulighet for stadig endring av kroppstilling siden. Samtidig tåler figurene vann. Dersom de står i et godt temperert rom, vil de være ganske bevegelige.

Jeg har en forkjærlighet for figurer med litt tynne armer og bein, men med litt oppblåste mager. De tynne lemmene gir figurene et sårbart preg, og magen forhindrer et anorektisk uttrykk. Det er også en stille protest mot dagens kroppsideal.

Den siste direkte fysiske delen av arbeidsprosessen består av å plassere figurene slik at de uttrykker det jeg ønsker. Det er tid for å studere kroppspråk!

Måten vannsølet legger seg på er også viktig. Alle delene i et bilde er like viktige for helhetsopplevelsen, selv om de ulike delene har ulik mengde innholdsbetydning.

bilde-01

Resten av prosessen foregår digitalt. Et bilde av en foss legges over og smelter inn i bildet. Stadig nye elementer legges til. Siste prosess utføres i maleprogrammet Corel Painter. Med digital penn (istedenfor mus) kan jeg male på samme måte som om jeg maler med fysiske malemedier. I dette tilfellet simulerer programmet oljemaling, og jeg kan manuelt male inn hår, glatte ut hud, tegne inn øyne osv.

 

Hele bildet får en digital makeover i Photoshop for å sikre riktige størrelsesforhold og fargetoning. Til dette arbeidet fungerer ikke maleprogrammet så godt.

Klikk på bildet for å se detaljene

Klikk på bildet for å se detaljene

Vil du se de andre bildene i serien om Adam og Eva, kan du klikke her!

Magne Myhren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *