Bever igjen – Castor fiber

Noen bobler her og noen bobler der. Væten trekker inn til skinnet, og blodet stopper i beina. Litt ergerlig ikke å ha ordnet seg bedre for komfortens skyld. Men nå handler det kun om å være stille og å tåle. Gnagelyder noen meter til venstre. Lange, kraftige stammer gir god ressonans og lyden bærer godt over stille vann.

Skvulpelyder få meter fra meg. Jeg holder pusten og fryser stillingen. Umulig å nå med kamera.

Halvannen meter unna. Nesbor i intens aktivitet. Det er tydelig at det er fremmedlukt her. Vi er ellers helt stille begge to. Ser deg rett inn i øynene. To små sorte kuler. Jeg ser bedre enn deg. Du har ikke kontroll.

Dette blir kanskje et møte som kun festes i hodet mitt. Skulle jeg begynne å fotografere, er jeg redd bevegelsene skulle skremme deg bort. Bare være. Bare oppleve. Egentlig ganske sørgelig at du skal ha sånn angst for meg, selv om det i høyeste grad er forståelig.

Så er du under vann igjen. Og jeg får fininnstilt kamera.

En klukkelyd like ved på ny, som om en kongle falt i vannet. Jeg dreier hodet og ser deg ligge der klar med halen spent til bristepunktet Du er supernysgjerrig og uerfaren.

En ørliten bevegelse med den grønnkledde hånda mi er som en utløser. Du er sikker nå og smeller halen i vannet.

Rovdyr i nærheten!

Magne

One Comment:

  1. Det er så utrolig enkelt å leve seg inn i situasjonen når jeg leser ordene dine, Magne! Du er utrolig god til å få frem følelsen av å være tilstede! Flott bilde også, om enn ikke det viktigste, selv om det også taler sitt tydelige språk! Flott innlegg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *