Lightroom

Hva kan Lightroom brukes til?
Denne siden er under utvikling og inneholder foreløpig kun disse videoene. Mer kommer 🙂
1. Importere bilder til Lightroom.

2. Redde RAW-bilder som er undereksponert (for mørke)

Magne Myhren

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har plassert min blogg i <a href=»http://bloggurat.net/kart/registrere/5959/kristiansand»>Kristiansand</a> på <a href=»http://bloggurat.net/kart/»>norske bloggkart</a>!

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/0bc7001c7a977633aede01dedf03e2108bed6524

Akvarellteknikk med akrylmaling

Akvarellteknikk med akrylmaling

Det går an å bruke akvarellteknikk med akrylmaling. Det gir andre muligheter, samtidig som det skaper noen begrensninger.

Fordelen, eller det som i alle fall skiller seg fra akvarellmaling, er at hvert enkelt strøk blir helt vannfast. Dermed kan man male uendelig mange strøk over hverandre uten at fargene smøres sammen og blir skitne.

Ulempen er at det ikke er mulig å lysne tørket maling ved å væte opp områder for trekke ut farge – ettersom den tørkede malingen er vannfast.

En annen ting er at salteffekten ofte heller ikke blir så spektakulær som ved tradisjonell akvarellmaling, men det kan gi nye og interessante effekter. På videoen nedenfor, ser du at salteffekten ble så dårlig at jeg valgte å kamuflere den helt med nye lag maling.

De skarpe kantene oppnås ved først å væte områder med rent vann, og deretter slippe våt maling oppi.

Myke overganger oppnås ved å la to farger møte hverandre på vått underlag – mer tilfeldig, eller kontrollert ved å la penselen dra fargene i hverandre i skjøtene.

Overgang fra kraftig farge til lys, oppnås ved stadig å tilføre mer vann.

Alt dette kan du se i videoen 🙂

Akvarellteknikk med akrylmaling from Magne Myhren on Vimeo.

Magne